4 alimente care ți-ar putea îmbunătăți performanța sexuală

Disfuncția erectilă este o afecțiune în care un bărbat este incapabil să aibă o erecție completă sau să o mențină suficient de mult timp pentru a avea relații sexuale satisfăcătoare. Printre factorii de risc pentru dezvoltarea acestei afecțiuni se numără diabetul, iar latino-americanii sunt predispuși genetic la această afecțiune. De fapt, există momente în care disfuncția erectilă este primul simptom care îl avertizează pe un bărbat asupra posibilității de a fi diabetic. Cu toate acestea, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a evita să fiți nevoiți să auziți acel diagnostic pe care niciun bărbat nu vrea să îl audă. Pe lângă menținerea unui stil de viață sănătos, în care consumul unei diete echilibrate, exercițiile fizice fac parte din rutină și vizitarea regulată a medicului, există schimbări subtile pe care le puteți face în dieta dumneavoastră. Iată o listă de alimente și modul în care acestea acționează, dar nu uitați întotdeauna să discutați orice schimbare cu medicul dumneavoastră. Unele alimente pot afecta eficacitatea medicamentelor dumneavoastră.

Ginseng

Folosit în medicina tradițională chineză, ginsengul promovează eliberarea de oxid nitric și stimularea nervoasă pentru a declanșa o erecție. De asemenea, are un puternic efect antioxidant, protejând vasele de sânge responsabile de umplerea corpilor cavernoși care dau naștere erecției. Un studiu publicat în Journal of Ginseng Research a arătat că efectul relaxant al ginsengului asupra musculaturii netede a organului sexual la iepuri și creșterea funcției erectile a fost direct proporțional cu doza primită de aceștia. Cu un astfel de efect atrăgător al acestei rădăcini, merită să aveți o ceașcă de ceai de ginseng la căpătâiul dumneavoastră. Totuși, nu uitați că mai mult nu este întotdeauna mai bine pentru toată lumea.

Șofran

Acest condiment delicios, originar din Iran și cultivat și în India, precum și în unele țări mediteraneene, are efecte pozitive asupra erecției masculine. Șofranul este stigmatul roșu care provine din planta cunoscută științific sub numele de Crocus sativus, atunci când este uscat. În medicina tradițională este recomandat ca substanță afrodisiacă, iar cercetările științifice relevă potențialele sale beneficii. De exemplu, un studiu publicat în revista Phytomedicine a arătat că pacienții cu disfuncție erectilă care au consumat zilnic tablete care conțineau 200 de miligrame de stigmat de șofran au reușit să crească atât numărul de erecții, cât și durata acestora. Așadar, ar putea fi o idee bună să includeți acest condiment rafinat atunci când asezonați mâncăruri precum orezul, carnea, peștele, creveții, lintea, pâinea și chiar deserturile.

Maca

Acest tubercul utilizat în supe și tocănițe provine dintr-o plantă originară din Anzii peruani. Mai multe studii evidențiază beneficiile consumului de maca gelatinizată pentru a crește dorința sexuală la bărbați. De asemenea, crește forța și rezistența la bărbați. În secolul al XIII-lea, războinicii incași o consumau înainte de fiecare bătălie pentru a le da mai multă energie; cu toate acestea, le era interzis să o ia după cucerirea unui oraș pentru a proteja femeile de dorința sexuală crescută pe care o simțeau. O cercetare publicată în Journal of Ethnopharmacology arată că, după ce au ingerat suplimente de extract de maca timp de 14 zile, sportivii participanți și-au îmbunătățit timpul de 40 de kilometri pe bicicletă și au raportat o creștere a apetitului sexual. Așadar, ar putea fi sănătos să savurați mâncăruri pe bază de maca pentru a fi mereu în stare să vă bucurați de momente intime cu partenerul dumneavoastră.

Usturoi

Beneficiile usturoiului pentru sistemul cardiovascular sunt cunoscute pe scară largă. Acesta ajută la reducerea plăcii de aterom, a nivelului de colesterol și a trigliceridelor, care sunt factori de risc pentru apariția disfuncției erectile. Consumul zilnic de usturoi contribuie la un sistem circulator sănătos, reducând riscul de tulburări erectile. Cu toate acestea, merită să nu-l ingerați înainte de o întâlnire romantică, deoarece respirația dumneavoastră ar putea să nu fie plăcută pentru partenerul dumneavoastră.

Website | + posts

Bună, sunt Cristian Duma, medic sexolog și vreau să împărtășesc cu tine experiența mea cu Potencialex, un supliment alimentar natural ce ajută la îmbunătățirea performanței sexuale la bărbați.

Mulți bărbați se confruntă cu probleme de potență și disfuncții erectile, care le pot afecta nu doar viața sexuală, dar și starea generală de sănătate și relațiile personale. Ca medic sexolog, am căutat mereu soluții eficiente și sigure pentru a ajuta pacienții mei să își recapete încrederea și să aibă o viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare.

Potencialex este un produs pe bază de ingrediente naturale, cu proprietăți unice de îmbunătățire a circulației sanguine și de susținere a funcționării sistemului reproductiv masculin. Am recomandat Potencialex pacienților mei cu probleme de potență și am observat îmbunătățiri semnificative în performanța lor sexuală, fără a avea efecte secundare negative.

Lasă un comentariu